Cruise vakantie

Een drijvend hotel

Een cruise is een ideale manier om te genieten van een mooie vakantie. Het is een drijvend hotel. Je gaat aan boord en hoeft slechts éénmaal je koffer uit te pakken om daarna optimaal te profiteren van alle geneugten aan boord en van alle excursies op de mooiste plekjes in de wereld.
Je hebt een eigen comfortabele hut met badkamer, toilet, bad of douche en vaak een balkon. Je reist van de éne naar de andere bestemming terwijl je geniet van alle luxe en service aan boord. 

Je wordt moeiteloos van bestemming naar bestemming gebracht. Meestal vaar je ’s nachts en kan je overdag de leukste plekjes aan land ontdekken. Een dag op zee kan je beschouwen als een rustdag. Wil je actief zijn kan dat natuurlijk ook. Het entertainment en ontspanning gaan de hele dag door.

In de haven en aan boord

Ligt het schip in de haven dan kan je zelf eropuit trekken of meegaan met een georganiseerde excursie. Vaak vertrekt het schip ’s avonds naar de volgende bestemming, maar soms blijft het schip een extra dag in de haven liggen, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Iedere dag wordt het dagprogramma in jouw hut bezorgd met daarin het nieuws en de activiteiten van die dag.  ‘s Avonds is er een gevarieerd theaterprogramma. En voor wie dat niet genoeg is, zijn er tal van winkeltjes, een bibliotheek, zwembaden, sportmogelijkheden, casino, een beautycenter en live muziek aan boord. 

Culinair genieten

Je kunt genieten van verrassend verfijnde maaltijden in de diverse restaurants. ’s Ochtends kan je kiezen uit een ontbijtbuffet,  a la carte restaurant of ontbijt op bed. Ook het lunchbuffet biedt ruime keuze. Behalve de (specialiteiten)restaurants zijn er ook tussendoortjes verkrijgbaar zoals sandwiches, pizza en dergelijke.
Het diner wordt vaak in twee zittingen geserveerd in de sfeervolle restaurants. Je kunt je voorkeur aangeven voor de vroege zitting (rond 18.00 uur) of de late zitting (rond 20.00 uur).  Steeds vaker is het mogelijk om zelf te bepalen hoe laat je aan tafel gaat. Er zijn ook een of meerdere specialiteitenrestaurants aanwezig waar je tegen een kleine bijbetaling kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Alcoholische dranken en frisdranken zijn vaak niet bij de prijs inbegrepen, maar worden op jouw boordrekening bijgeschreven. Het is bij veel rederijen mogelijk om een drankenpakket af te sluiten.

Cruiseschip in stad
Persoonlijke Cruise Workshop
Symphony of the Seas

Heb jij plannen om een cruise te maken? Sylvia Travel geeft een Persoonlijke Cruise Workshop waar jij alles te weten zal komen over het cruisen. 

  • Wat is een cruise?
  • Waarom is cruisen iets voor mij?
  • Wat is er te doen op een cruiseschip?
  • Welke rederij past bij jou?
  • Welke protocollen heb je op een cruise schip?
  • Voor welk type hut kan ik het beste kiezen?

Deze workshop is gemakkelijk en gezellig te volgen eventueel met familie of vrienden. Vraag naar de mogelijkheden of maak een vrijblijvende afspraak.

Royal Caribbean